1. Introductie van een borstkankermazzelaar

14 november 2007

Dear Amazones,

Mijn naam is Sanne. 37 jaar, gehuwd en geen kinderen. Op werelddierendag, vier oktober 2007 is bij mij borstkanker vastgesteld. Na PA, operatie en SN-procedure is geconcludeerd dat ik tot de groep mazzelaars behoor: goed gedifferentieerd, maar drie centimeter, geen meta’s én volgens de huidige borstkankerstandaard net te oud; dus geen chemo, HER2neu negatief dus ook geen hormonen. Dus “alleen maar” een borstsparende operatie en 35 keer bestralen.

Na alle gelezen ervaringen of het forum van de-amazones stelt dat helemaal niks voor… en daarom heb ik lang getwijfeld over aanmelden op een lotgenotensite omdat ik eigenlijk maar een heel klein beetje borstkanker heb in vergelijking met zo velen… waar zeur ik dan over.

Misschien daarom, omdat het begintraject, met alle existentiële onzekerheden en angsten, voor iedereen hetzelfde is die een knobbel ontdekt, heb ik toch de stap durven wagen en ben ik een ingeschreven amazone met een eigen weblog omdat ik vanaf het begin van mijn stap in de medische wereld ben gaan schrijven om niet zelf te vergeten en te verdringen.

Op mijn epistels die ik per mail verstuurde, heb ik veel positieve reacties gehad, van zowel mede lotgenoten uit mijn eigen omgeving als van familie, vrienden en partner. Dat gaf sommigen herkenning  en anderen ook een kijkje in de binnenkant van degene die midden in de janboel staat. Ook voor de andere “lucky bastards” is dit misschien steunend omdat ook een beetje borstkanker nog best wel veel is. Ik begin daaraan sinds vandaag een beetje te wennen…

Mijn verhalen worden hierna chronologisch op deze weblog Borstkankermazzelaar geplaatst.  Ik hoop dat ik misschien enkelen van jullie daarmee een hart onder de riem kan steken. Sterkte voor iedereen! Ook voor diegenen waarbij het enge knobbeltje slechts een cyste of een goedaardig gezwelletje bleek te zijn!

Sanne / Sanneke (voor mijn moeder en nu ook voor jullie)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s