34. Protest en Complottheorieën

Protest en complottheorieën
17 februari 2012

Ik ben een beetje in mineur de laatste weken en daar word ik in plaats van verdrietig – hetgeen een voor mij erg ingewikkelde emotie is – over het algemeen dan maar plaatsvervangend pissig, geïrriteerd, cynisch en recalcitrant van. Ik ga dan in een winkel – lichtelijk agressief eigenlijk wel – sjieke aansluitende jasjes passen, die ik dan zonder tieten niet vindt staan. Vervolgens trek ik die tieten ostentatief uit mijn tasje om te zien hoe het mét staat, om het door de verkoopmevrouw gesuggereerde jasje dan alsnog af te wijzen vanwege de driekwart mouwen die in combinatie met een armkous zo weinig sexy is… Ik heb niet omgekeken toen ik de winkel verliet.

Ik heb ook een heel levendige dagdroom achter de rug waarbij ik een willekeurige collega die de zoveelste was die zei dat ik er zo goed uitzag, toeriep – terwijl ik mijn schuimtieten uit mijn truitje trok – “zo óók?” Terwijl ik in één soepele beweging dat truitje óók nog over mijn hoofd trok, en enigszins gesmoord, die zin toen nog eens –  op iets hysterischer toon – herhaalde… Van dat beeld heb ik enige momenten erg genoten en deed ietsje stoom ontladen uit mijn oren, maar verder was dit wel weer een signaal dat ik eigenlijk niet helemaal optimaal in mijn vel zit. Misschien wel een beetje aan het “verwerken” ben in de minst sociaal maatschappelijk aanvaarde fase van Kübler Ross; Protest!

Ik heb zelfs gevloekt tegen mijn mobiele telefoon, of eigenlijk tegen mijn vriendinnetje die een niet bestaand woord legde in wordfeud die dat zonder morren accepteerde waarmee onweerlegbaar bewezen was dat de hele wereld tegen mij is. Vandaag. Of eigenlijk al ruim een week… het is een complot! Het zoontje van een ander vriendinnetje wilde ook wel met mij feuten – zelfs nadat ik had gevraagd of hij écht met zo’n lijk als ik en spelletje wilde doen – en die kreeg waarschijnlijk wel spijt nadat ik twee letters achter zijn woord “vinger” had gelegd… Nog erger werd het toen ik mijn laatste “c” niet kwijt kon met volkomen aanvaarde afkortingen als wc, Europese commissie, centiliter, centrale verwarming danwel Curriculum Vitae ,intensive care of voor of before Christus… Dat vernietigt mijn sportiviteit in spelletjes volledig. Ik hou ook eigenlijk helemaal niet van spelletjes die niet volgens volslagen transparante regels verlopen… Maar de limit is wel om het spel met drieletterwoorden te spelen terwijl ik wanhopig probeer het spel te openen met wat langere woorden die nergens langszij kunnen… “Sterf, gij onzalige wordfeuter aan verstikkende letterbrij!”. Briesend en tierend heb ik van al deze wandaden van mijn opponenten verslag gedaan bij mijn eega. Hij benaderde mij troostend met een glazige en wat meewarige blik en suggereerde om even met feuden te stoppen en een gezellig spelletje sudoku met mezelf te gaan doen… En dan moet je helemaal tot de 9 voordat er eindelijk een opening in het spel komt… Allemaal complot! Daarbij ga ik er echt ontzettend actief en neurotisch obsessief compulsief van dromen. En dan ben ik de oplossing kwijt, nét voordat ik zwetend wakker wordt. Complot, echt waar!

Het verkeer is ook tegen me opgezet. Op de snelweg gaat mijn baan in de file consequent het langzaamst, ook als ik al snijdend van baan verander. En alle stoplichten gaan precies op oranje als er een camera staat zodat ik niet mijn oerdriften de ruimte kan geven en dat gaspedaal op de grond kan stampen, maar met piepende bandjes tot stilstand kom. Dat is dan wel even weer lekker. Maar alle opaatjes met hoed zijn vandaag op pad op míjn traject en trekken rete-traag op, schakelen op met vijf kwartier interval of kunnen niet multitasken en trekken meteen hun voet van het gaspedaal als een ander grijs hoofd de bestuurder een vraag stelt… ze doen het erom…

Ook zijn er aardstralen actief die ervoor zorgen dat ik mijn sleutels telkens kwijt raak, vier keer vandaag, dat ik mijn mobiele telefoon kwijt ben zélfs als ik aan het bellen ben en fanatiek bestolen wordt van dingen die ik heb gekocht omdat ze na het afrekenen stiekem bij de kassa blijven liggen… En het ergste is dat ik terwijl ik strontchagrijnig rondloop nog zó’n vriendelijke uitstraling heb, dat straat-enqueteurs me aan durven spreken… over wat ik ervan vind dat steeds meer huisartsen zelf botox gaan spuiten in plaats van door te verwijzen naar daarvoor bestemde klinieken… moet je bij mij zijn… Gelul! Broodje aap! Zeldzaam Onwaarschijnlijk! Daar was het jongetje wel uitermate in geïnteresseerd en ging driftig pennen voor quotes… En toen was ik natuurlijk te laat terug bij de auto waar ik überhaupt het parkeerbonnetje vergeten had in te leggen want dat zat ergens tergend lang onvindbaar onderin mijn tas… De parkeerpolitie heeft zich vermaakt met mijn verhaal en heeft met bonuspunten voor onwaarschijnlijkheid van mijn protest over al het onrecht dat mij wordt aangedaan, mijn bonnetje verscheurd… Zo leidt protest nog ergens toe, en zijn er gelukkig ook nog “goeien” in het complot…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s