32. GEEN Zwaar Leven

Géén Zwaar Leven
20 januari 2012

Men lijdt het meest door het lijden dat men vreest. En zo is er een mineur midweekje gepasseerd in afwachting van een reuma-aanval… die NIET ging komen. De darminfectie is dus bacterieel en niet viraal en zo kan je dus dolgelukkig zijn met een e-coli… De on-hold knop kan weer worden omgezet en dat leuke appartementje in Fiss dit weekend geboekt. Het herstel en de toekomst is ingezet.

De natuur geeft het beste voorbeeld. Tussen alle winterse buien schijnt af en toe fanatiek de zon en die moet ook gewoon zijn best doen om tussen al het natuurgeweld zijn plekje op te eisen; net het gewone leven. En soms is dat leven zwaar (zie Brigitte Kaandorp) en als je haar vertolking bekijkt, valt dat zware leven van mij eigenlijk best wel weer mee: “Ik neem het leven zoals het komt, maar ja, dat komt dan niet” …en je gaat er dan maar verdrietig op zitten wachten… tsja dan kan je wachten tot je een ons weegt. En zo is het alternatief een heerlijke lichtheid in het bestaan! Wat nou, moeilijk, moeilijk, moeilijk…

Misschien is het gewoon wel een hele goeie tactiek om allerlei beren op je weg te zien en te zetten en het te vieren als je ze weer weg kunt halen. Dan creëer je je eigen feestjes. Nou was deze beer tamelijk groot en reëel maar dan bedoel ik dus wat kleinere, lieve, aaibare beertjes… Het zou enorm kunnen gaan stormen als ik net uit de auto stap zodat ik kleddernat en doorweekt ben, maar het blijft droog. Huppel, huppel, huppel, huppel, huppel… Ik zou de hele nacht wakker kunnen liggen, met pijn en klotsende oksels, maar ik slaap als een roosje. Huppel, huppel, huppel, huppel, huppel. Ik zou met mijn nieuwe roze sportrolstoel op en neer naar boven moeten in mijn eigen lift, maar ik neem de trap. Huppel, huppel, huppel, huppel, huppel. Mán, dan is het de hele dag feest!

Ik blijf lekker even hangen in eufoor en verwijs eenieder die daar minder last van heeft naar het liedje van Brigitte:

http://www.youtube.com/watch?v=GgHl0QqUxvU&feature=share

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s