21. Sabbatical Leave

Sabbatical Leave
24 oktober 2011

Nou ben ik echt een expert in relativeren – als tweede natuur, zeg maar – en doe ik uitermate vakkundig in understatements of the year. Een ritje radiotherapie is een alternatieve zonnebankkuur en een borstbesparende operatie zou vanwege mogelijk cosmetisch rendement eigenlijk niet in het ziekenfondspakket thuishoren. Maar mijn werkgever – nog wel een zorgverzekeraar – maakt het bonter dan ik kan bedenken…

Ik kreeg vandaag mijn salarisstrook… met een bruto inhouding van € 1.500,- in verband met een sabbatical leave… Dat is wel een héél vrije interpretatie van mijn ziekmelding, lijkt me.

Een telefoontje naar HR leert me dat er waarschijnlijk een cijfertje van personeelsnummers is omgedraaid. Fijntjes geef ik aan dat dit foutje wel heel fout is getimed. De mevrouw van HR geneert zich rot. Maar eigenlijk is het ook wel een hilarische samenloop van omstandigheden… M     v        ijn suggestie om dit maar te zien als weergaloos leermoment wordt met voorzichtige waardering aanvaard. De medewerkers moeten hun vingervlugge handjes misschien ietsje minder vlot laten wapperen om dit soort toch voor minder tolerante types pijnlijke vergissingen te vermijden.

Ik wens mijn collega een fijn verlof toe. Lijkt mij ook wel wat, een leave in plaats van dit verzuim…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s